Aeroklubu Edvard Rusjan je klub z več kot 50-letno tradicijo. Trenutno je v klub včlanjenih več kot 60 jadralnih in motornih pilotov ter nekaj pripravnikov, ki se še trudijo za pridobitev dovoljenja pilota jadralnega ali motornega letala.

Letimo na športnem letališču v Ajdovščini, ki je tudi naše matično letališce. Občasno se odpravimo za teden ali dva na kakšno drugo letališce, npr. Bovec, in se udeležujemo tekmovanj in akcij ter preletov po vseh ostalih slovenskih letališčih. Bili smo tudi že v tujini, v nam bližnji Gorici (Italija) in na Madžarskem. Vsako leto pa organiziramo tudi poletna gostovanja v BIH in hrvaški dalmatinski Zagori.

V klubu imamo tudi državnega prvaka v jadralnem letenju za leto 2016 in drugo uvrščenega v odprtem razredu – Aleša Krusiča:

“Tekma mi je minila zelo hitro, tudi ker smo bili v Murski Soboti tako dobro sprejeti in smo se počutili kot doma. Tekmovalni vremenski pogoji so bili solidni, razen zadnjega dne, ko smo vložili precej energije, da smo osvojili te zadnje točke, ki so mi dale naslov državnega prvaka.”

 

 

aker-logo